بیم خطی 100 متری هیپاس
۶ شهریور، ۱۴۰۲شوک سنسور دزدگیر – معرفی 2 مدل
۲۱ شهریور، ۱۴۰۲سیستم های دزدگیر اماکن برای دسترسی به کنترل تمام بخش ها نیاز به سنسور های مختلفی دارند که مگنت دزدگیر، یکی از همین سنسورها است. این سنسور بیشتر برای کنترل باز و بسته بودن درب و پنجره استفاده میشود و البته انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
سنسور مگنت دزدگیر
مگنت یکی از سنسور های پرکاربرد در دزدگیر اماکن است که با توجه به انواع مختلفی که دارد میتوان از آن در پروژه های مختلف برای کنترل باز و بسته شدن درب های کوچک و بزرگ ( خانگی و صنعتی ) از آن استفاده کرد.
نحوه ی عملکرد سنسور مگنت
سنسور مگنت دزدگیر تشکیل شده از یک آهنربا و یک برد الکتریکی که با استفاده از لامپ خلاء و قطعات الکتریکی دیگر کار میکند. در حالت عادی لامپ خلاء به گونه ای تعبیه شده که مدار این سنسور در حالت بسته ( حالت نرمالی کلوز NC) باشد. ولی با نزدیک شدن تیغهی آهنربا، لامپ خلاء تحت تاثیر میدان مغناطیسی آهنربا قرار گرفته و مدار این سنسور را باز میکند. و زمانی که مدار سنسور باز شود، پنل دزدگیر در حالت هشدار قرار میگیرد و آژیر میکشد و شروع میکند به SMS دادن و تماس گرفتن.
برای نحوه ی کار دزدگیر اماکن بهتر است به مطلب « دزدگیر اماکن » بزنید تا دقیق تر با آن آشنا شوید.
انواع سنسور مگنت
مگنت های دزدگیر اماکن به صورت کلی با توجه به نحوه ی اتصال آنها به پنل دزدگیر به دو دسته ی بیسیم و سیمی تقسیم میشوند و هر کدام مزایا و معایبی دارند. که در ادامه به آنها پرداختهایم:
سنسور مگنت بی سیم
مگنت های بیسیم با استفاده امواج رادیویی به پنل دزدگیر متصل میشوند. این نوع مگنت ها فقط در یک فرکانس کاری معمولا 433 یا 315 مگاهرتز کار میکنند و رمزنگاری فرکانسی خاص خودشان را دارند. و برای اینکه بتوانید آنها را به پنل دزدگیر به صورت بی سیم متصل کنید باید به فرکانس و نوع رمزنگاری پنل دزدگیر توجه کنید و مگنت مناسب آن را انتخاب کنید.
از مزیت های این سنسور حذف سیم کشی و خرابکاری های آن و کم شدن هزینه ی سیم کشی از هزینه ی کلی سیستم دزدیگر است. البته از نصب آسان آن نباید غافل شویم. اما از معایب این سنسور مگنت باید به نگهداری آن با توجه به استفاده از باتری و امکان اختلال در فرکانس آن اشاره کنیم.
رمزنگاری مگنت بیسیم
رمزنگاری در سیستم های بیسیم برای افزایش امینت استفاده میشود و این رمزنگاری ها معمولا لرنینگ کد (Learning Code) و هاپینگ کد (Hopping Code) هستند. امنیت و سرعت عمل رمزنگاری هاپینگ کد به مراتب بیشتر از لرنینگ کد است که البته قیمت آن نیز بالاتر است.
سنسور مگنت سیمی
نحوه ی اتصال این نوع سنسور به مگنت با استفاده از سیم است. این نوع ارتباط نسبت به ارتباط رادیویی پایدار تر است. اما معایبی مانند سیم کشی و شاید حتی خرابکاری نمای ظاهری دیوار ها نیز برای این نوع سنسور مگنت وجود دارد که بهتر است در هنگام تهیه مگنت سیمی به آن توجه کنید.
چند نمونه سنسور مگنت دزدگیر اماکن
در ادامه چند نمونه از با کیفیت ترین سنسورهای مگنت را معرفی کرده ایم که البته هرکدام کاربرد خاص خودش را دارد و بهتر است در مکان خودش استفاده شود تا عملکردی صحیح داشته باشد.
مگنت بیسیم هیپاس Hi-MH433
این سنسور بیسیم با استفاده از رمزنگاری هاپینگکد کار میکند که یکی از قویترین نوع رمزنگاری ها در بین تجهیزات بیسیم دزدگیر است. این نوع رمزنگاری به رمزنگاری “ضد کپی کردن” هم معروف است.
فرکانس کاری این سنسور 433 مگاهرتز است و در هنگام خرید آن باید به فرکانس کاری پنل دزدگیرتان نیز توجه کنید تا مطابق با همین فرکانس و البته رمزنگاری باشد.
مگنت بیسیم لرنینگکد Hi-ML433
این مگنت با فرکانس کاری 433 مگاهرتز و رمزنگاری لرنینگ کد کار میکند. از این سنسور میتوانید برای کنترل درب و پنجره های فضای خانه، ادارات و یا مغازه ها استفاده کنید. جنس بدنه ی این سنسور ازپلاستیک ساخته شده و منبع تغذیه آن یک باتری 12 ولت است.
مگنت بیسیم لرنینگکد Hi-ML315
این سنسور با استفاده از رمزنگاری لرنینگ کد و فرکانس کاری 315 مگاهرتز میتواند به پنل های دزدگیر با همین مشخصات متصل شود. و تنها تفاوت این مگنت با مگنت بالایی همین فرکانس کاری است. یعنی اگر رمزنگاری پنل دزدگیر شما لرنینگ کد است احتمالا با یکی از این دو فرکانس 433 و 315 مگاهرتز کار میکند که باید بین آنها انتخاب کنید.
مگنت فلزی هیپاس Hi-MML
سنسور مگنت فلزی هیپاس Hi-MML دارای ابعاد 11 در 5 سانتیمتر (دو قطعه در کنار هم) هستش و با توجه به بدنه ی فلزی قدرتمند و ضد آب بودن اون، میشه ازش در پروژه هایی فضای باز استفاده کرد. این سنسور مگنت به صورت سیمی به پنل دزدگیر متصل میشود و نیازی به منبع تغذیه جداگانه ندارند.
خاص ترین ویژگی این سنسور میزان حساسیت آن است. در واقع اگر دو قطعه ی این سنسور را تا 7 سانتی متر از هم دور کنیم، تحریک نمیشوند و این مقدار فاصله باید بیش از 7 سانتی متر باشد تا سنسور تحریک شود. و همین باعث شده تا بتوانیم از این مگنت فلزی در درب و پنجره هایی که کمی فاصله بین آنهاست استفاده کنیم تا با مشکلی مواجه نشویم.
مشاهده ی مشخصات مگنت فلزی سیمی بزرگ
مگنت فلزی هیپاس Hi-MMS
سنسور مگنت فلزی هیپاس Hi-MMS نیز دارای بدنه ی فلزی بسیار مقاوم است که با استفاده از سیم به پنل دزدگیر متصل میشود. این سنسور ضد آب است و میتوان از آن در پروژه های فضای باز و در شرایط آب و هوایی مختلف استفاده کرد.
ابعاد این سنسور حدود 4.5 در 5 سانتیمتر (دو قطعه در کنار هم) است و میزان حساسیت این سنسور حدود 4 سانتی متر است. یعنی اگر فاصله ی بین تیغه های این سنسور به 4 سانتی متر هم برسد، سنسور تحریک نمیشود. اما اگر این فاصله بیشتر شود، سنسور تحریک شده و دزدگیر را فعال میکند.
مشاهده مشخصات مگنت فلزی سیمی کوچک
نتیجه گیری
سنسور مگنت، یکی از مهمترین سنسور های دزدگیر اماکن است که ورودی های ساختمان مانند درب و پنجره را میتوانید به وسیله ی آن پوشش بدهید. در این مطلب به بررسی این سنسور و معرفی چند نمونه از این سنسور پرداختیم تا برای خرید و انتخاب دستتان باز باشد.