سنسور مگنت دزدگیر اماکن هیپاس
۱۳ شهریور، ۱۴۰۲نصب چشمی دزدگیر اماکن
۲۸ شهریور، ۱۴۰۲شوک سنسور یکی از سنسورهای مورد استفاده در دزدگیر اماکن است که بیشتر برای درب و پنجره استفاده میشود. شوک سنسورها انواع مختلفی دارد که در این مقاله قصد داریم تا در کنار معرفی این سنسور، کاربرد و نحوهی عملکرد آن را مورد بررسی قرار بدهیم.
فهرست مطالب
شوک سنسور چیست؟
یک سنسور حساس به ضربه یا لرزش در دزدگیر اماکن است که در نزدیکی درب و پنجره نصب میشود. و جهت حفاظت از اماکن در برابر ورود سارق از راه شکستن درب، پنجره و حتی دیوار استفاده میشود. (حتی صدای بلند نیز میتواند این سنسور را تحریک کند).
عملکرد شوک سنسور
شوک سنسور در اثر ضربه، لرزش و یا صدای بلند که میتواند در اثر شکستن درب، دیوار و پنجره باشد تحریک میشود و سریعا سیگنالی را پنل دزدگیر ارسال کرده و آن را به حالت هشدار در میآورد. در این حالت آژیر دزدگیر فعال شده و SMS هشدار ارسال و تماس صوتی برای اطلاع از هشدار با صاحبین دزدگیر برقرار میشود.
البته ارسال SMS و برقراری تماس به پنل دزدگیر بستگی دارد که آیا این دو مورد را پشتیبانی میکند یا خیر.
درون شوک سنسور یک پیزوالکتریک وجود دارد که به صدا بسیار حساس است و در صورت تحریک شدن، یک ولتاژ بسیار کم تولید میکند. همین ولتاژ در مدار داخلی سنسور یک نوع تحریک حساب شده و سریعا دزدگیر را فعال میکند.
انواع شوک سنسور
شوک سنسورها با توجه به نحوهی اتصالشان به پنل دزدگیر به دو دستهی سیمی و بیسیم تقسیم میشوند.
شوک سنسورهای سیمی همانطور که از اسمشان معلوم است با استفاده دو جفت سیم که یکی برای تغذیه و دیگری برای اتصال به زون دزدگیر است، به پنل اصلی دزدگیر اماکن متصل میشوند.
اما شوک سنسورهای بیسیم با استفاده از امواج رادئویی به دزدگیر متصل میشوند که در انتخاب آنها باید به دو مولفهی فرکانس کاری و نوع رمزنگاری آنها توجه کنید. فرکانس کاری معمولا یا 433MHz است یا 315MHz و نوع رمزنگاری نیز معمولا یا لرنینگکد (Learning Code) است یا (Hopping Code). در انتخاب شوک سنسور بیسیم باید توجه کنید که پنل دزدگیر شما از چه فرکانس و رمزنگاری پشتیبانی میکند و سنسور مناسب آن را تهیه کنید.
نصب سنسور ضربه
بهترین مکان برای نصب سنسور شوک نزدیکترین نقطه به درب، پنجره و دیوار است. البته اگر بتوانید آن را روی خود درب و پنجره نصب کنید هم عملکرد بهتری ارائه میدهند. نزدیک بودن به درب، پنجره و دیوار باعث میشود تا سنسور سریعتر متوجه وجود خطر شود و دزدگیر را در حالت هشدار قرار بدهد.
معرفی شوک سنسور
در ادامه دو مدل شوک سنسور بیسیم دزدگیر اماکن را که دارای دو فرکانس کاری مختلف هستند معرفی کرده ایم. از این شوک سنسور ها می توانید در دزدگیر اماکن برای امنتی بیشتر درب و پنجره ها استفاده کنید.
شوک سنسور بیسیم Hi-VL315
این شوک سنسور به صورت بیسیم به پنل دزدگیر متصل میشود. فرکانس کاری این سنسور لرزشی 315 مگاهرتز و نوع رمزنگاری آن لرنینگکد است که در انتخاب این سنسور باید به این مشخصات توجه ویژهای داشته باشید تا دقیقا مطابق پنل دزدگیرتان باشد. برای منبع تغذیه این شوک سنسور نیز از یک باتری 12 ولت استفاده شده که برخلاف ابعاد کوچکش تا مدت زیادی میتواند این سنسور را روشن نگه دارد.
شوک سنسور بیسیم Hi-VL433
اتصال این شوک سنسور نیز به صورت بیسیم است و میتوانید آن را به تمام پنلهای دزدگیری که از فرکانس 433 مگاهرتز و رمزنگاری لرنینگ کد پشتیبانی میکنند متصل کنید. منبع تغذیه این شوک سنسور ها یک باتری 12 ولت کوچک است که درون آن جا گرفته و در کل وزن چندان زیادی ندارد.
نتیجه گیری
در این مقاله شوک سنسور، نحوهی عملکرد و انواع آن را بررسی کردیم. باید این را بدانید یک دزدگیر اماکن خوب باید از انواع سنسورها تشکیل شده باشد تا بتوانید بهترین عملکرد را از آن داشته باشید که شوک سنسور نیز یکی از همان سنسورهاست.
سنسورهایی مانند بیم خطی و مگنت دزدگیر هم جز دیگر سنسورهای پرکاربرد دزدگیر اماکن به حساب میآیند که پیشنهاد میکنیم حتما به مطالب آنها یعنی «بیم خطی» و «سنسور مگنت » سری بزنید تا با این سنسورها نیز بیشتر آشنا شوید.